Home > Fotografering > Macrobilder från fjärilshuset

Macrobilder från fjärilshuset

I lördags var jag till fjärilshuset, det var svårare än jag trodde, men här är iallafall lite bilder.Det var det! hoppas lyckas bättre nästa gång!

Ha det finnemang

/F

Categories: Fotografering Tags:
 1. May 3rd, 2008 at 01:37 | #1

  Det är svårt att fota där. Dels är luftfuktigheten hård mot linser och annan utrustning, dels är ofta ljuset så diffust och lågintensivt att det är svårt.

  Jag fick i alla fall några hyggliga skott sist jag var där.

  http://www.flickr.com/photos/ichimusai/sets/72157604086113092/

 2. May 24th, 2008 at 20:14 | #2

  Jag tycker att bilderna var jättefina! Jag tycker att det är svårt att fota med macro.

 3. November 21st, 2008 at 17:18 | #3

  Annie: Det är en speciell konst att fota med makro och det kräver ofta bra ljus för att det skall bli riktigt bra. En blixt eller helst två är för mig ofta helt nödvändigt för att få bra ljus, en reflexskärm är också ett bra hjälpmedel, likaså stativ när man inte har möjlighet att arrangera ett bra ljus.

  Blixt till makro kräver som regel också att man har möjlighet att flytta blixten från kameran närmare objektet för att kunna belysa från sidan, uppifrån eller underifrån (mycket effektfullt ibland) och jag rekommenderar då en kamerablixt och en kabel som gör att man kan ställa blixten närmare det man fotar.

  Det finns också massa avancerade andra saker som radiosändare som tänder blixtar och det kan man ju ge sig på när man är mer avancerad. Jag kör också Nikons CLS (Creative Lighting System) och det gör att jag med kamerans inbyggda blixt kan tända andra blixtar synkront med kamerans inbyggda blixt. Mycket trevligt men kräver en del kunskaper i tekniken.

 1. No trackbacks yet.