Home > Fotografering > Mina tolv första månader som fotograf

Mina tolv första månader som fotograf

Hej alla,

Det har gått drygt ett år sedan jag började fotografera på allvar nu, lite för sakens skull har jag valt ut en bild för varje månad som jag inte tidigare har visat här på bloggen. Kanske för att jag inte tyckte dom var bra nog, eller vad det kan vara, men efter att ha bläddrat igenom äldre bilder kommer man på hur det ska beskäras och pysslas för att höja effekten och ge en fin bild:

Juni 2007

Första tiden efter att jag skaffade min systemkamera gick jag ofta bara runt på stan i timmar och fotade, massvis med bilder blev tråkiga och inte alls som man ville. Man behöver lära sig att se motiv. Den här bilden är som ni säkert redan sett taget ovan sergels torg.

Juli

Under sommaren 2007 blev många av bilderna som jag tog solnedgångar. Kunde sitta hemma vid datorn för att helt plötsligt rusa iväg med kameran i högsta hugg till en kulle här i närheten, allt beroende på väderfenomen. (Jag är inte riktigt lika vild nu för tiden utan planerar bättre) ;)

Augusti

Den här bilden tog jag på kvällen efter ett bildspel jag visade för publik (som blev populärt). Jag gillar svart-vita lite mörka och gråa bilder. Och visst är det något lockande med järnvägar?

September

Vid det här laget börjar nattbilder bli roliga, naturligtvis kopplat till att jag la vantarna på ett stativ! Väldigt viktigt för den nattlige fotografen! Och mer svart-vitt :)

Oktober

Det blev tjänsteresa till Milano den här månaden, att få se Zlatan göra två mål var naturligtvis en höjdare! Dom tekniska kunskaperna om min kamera är änså länge små, varvid jag ser många möljigheter till utveckling i det här scenariot!

November

Köpte denna månad mitt macro-objektiv. Som öppnade upp för mycket coola möjligheter. Det var väll här nånstans som jag kom på vad mycket kul tillbehör man skulle vilja ha till kameran! Jag hade dock ännu inte kommit på tanken att byta kameramärke.

December

Den här turen med kameran kommer jag ihåg :) Runt 0 grader under en av mellandagarna. Kallt! Helgdag, upp och hoppa klockan 5 på morgonen! Det ska mycket till för att jag ska göra om det :P

Januari 2008

Härlig nyårsafton med kompisen Ante, mer möjlighet till stativbilder och jag var själv överaskad över resultatet. (Se mer om detta på guiden mörkerfotografering)

Februari

Den här kvällen var jag ruskigt sjuk, och ändå ute 4 timmar med fotonördarna :) tror jag sjukskrev mig sen ett par dagar möjligtvis.

Mars

Vid det här laget fick man möjlighet att prova på en Nikon kamera, jag var såååå såld! Och det blev också här jag bytte märke. Jag tror jag skaffade bloggomfoto.se under våren också.

April

En av bilderna tagna med mitt nya macro objektiv. Hade hunnit prova på Nikon D300 en del nu och funktionerna som man fick på nya kameran var rätt överlägsna tidigare provade kameror.

Maj

Nu går vi mot den näst sista bilden i min lilla årsberättelse :) Och mycket i bilderna i detta inlägg har varit grått och trist, det här kanske väger upp lite.

Juni

Sista bilden, den här dagen var på många vis mitt eldprov inom fotografering. Jag är nöjd och jag hoppas att brudparet blev nöjda! Därmed har tolv månader med systemkameran passerat.

Nu bär det snart av till USA, vilket jag hoppas ska bli spännande möjligheter till fotografering. Hoppas naturligtvis att mitt intresse för fotografering inte ska minska utan snarare öka!

Ha ett trevligt slut på sommaren, vi hörs ifrån USA!
/Freddan

Categories: Fotografering Tags:
 1. September 2nd, 2008 at 06:29 | #1

  Åh, November bilden var helt underbar !

 2. September 7th, 2008 at 13:03 | #2

  Jag gillar verkligen alla bilder och kan inte bestämma mig för en favorit. Jag är också svag för lite mörka svart/vita foton.

  Som du säger så lär man hela tiden och granskar kanske sina bilder lite mer kritiskt. Sen är ju iof sig smaken som baken även då det gäller foton.

  Ha det så bra i USA.

 1. No trackbacks yet.