Home > Fotografering > Veckans bild v49

Veckans bild v49

Hallå,

dags för veckans bild. Blir tre stycken idag. Jag har varit hela dagen i New York. Fotograferat människor och mer juliga bilder. Idag blir det dock bilder på människor samt en ekorre (jag får inte nog av dom)!

Bild 1
Jag ville ta bild 1 för att visa på den sämre sidan i New York, eller vilken annan stor stad som helst. Många uteliggare verkar vara krigsveteraner. På kepsen står “Marine Corps 1959 – 75”.

Tekniskt sett kunde jag inte bestämma mig för svartvitt eller färg. Bilden i sig är ingen rolig bild, men som fotograf gillar jag den.

Bild 2
Dags att ge lite humor åt tillvaron, det här spelet dom spelar (Variant på schack?) verkade inte jätte kul… visst sover killen på andra sidan bordet?

Det jag gillar med den här bilden är helt enkelt det humoristiska i att två personer försöker spela ett spel med ett annorlunda resultat.

Bild 3
Den här bilden är typisk mig… åhh en söt ekorre… klick klick klick. Jag har inget mer att tillägga, men jag ger mig Tamron objektiv toppbetyg med tanke på priset! Bilden är tagen med 75 mm brännvidd F/2,8. Skarp bild, fast det syns inte jätte bra i jpeg format.

Nästa veckans bild kommer bli mer Jultema, så vi ses då… nu är det mindre än två veckor kvar tills jag är hemma igen!!
Tja tja
/Fredrik

Categories: Fotografering Tags:
 1. Fredrik L
  December 7th, 2008 at 22:01 | #1

  Nu börja vi tala riktigt bra bilder Fredrik.
  Skulle vara intressant att få se de två första bilderna från olika vinklar. Och även i svartvit.
  Denna gången tror jag inte att du tänkte så mycket och tog dessa två bilder direkt ifrån hjärtat. Mycket bra jobbat.

  Med ekorren har du också fångat en riktigt bra bild. Men tycker det är lite tråkigt att du bara lade upp två st bilder från de hårda kvarteren.
  Snälla fler bilder för de var så jävla bra.

  Fredde

  Tack du är tillbaka i min mening

 2. Skorge
  December 8th, 2008 at 16:53 | #2

  Lite kritik på bilden med ekorren… du har lyckats bra med skärpedjup och fokusering, men du borde hålla dig lite till tredjedelsregeln. Du har ekorren mitt i bilden, och jag skulle gärna sett lite mer yta till höger om den, alltså det hållet ekorren tittar åt. Kanske har du beskurit bilden och kan lägga ut en till version med mitt önskemål så vi kan jämföra?

  De andra bilderna var kul att se. Kanske skulle du även där kunna haft lite mer yta runt omkring? Beror ju lite på vad man vill visa med bilden också.

  Läs mer om tredjedelsregeln här:
  http://camjam.se/artiklar/bildkomposition/tredjedelsregeln.html

  Detta är ju självklart inte alltid passande, men ger oftast ett ganska bra resultat, speciellt vid landskapsfoto.

 3. December 8th, 2008 at 17:46 | #3

  Jag tycker om den andra bilden, bättre än den första, den första tycker jag också at det kunde ha varit mera runt, eller från en annan vinkel kanske. Och så en ekorre? Jo, den är söt:)

 4. December 10th, 2008 at 07:50 | #4

  tack för alla kommentarer!

  Fredrik: Det enda som är synd är väll att dessa bilder är tagna på 5:e avenyn typ ganska nära Grand Central, det är ett riktigt vardagsproblem, kul att du gillar bilderna! Jag tycker fortfarande det är svårt att ta bilder på människor då dom vet att dom blir fotograferade, en del kanske inte gillar det.

  Skorge: Tror du nämnt tredjedelsregeln förr, eftersom ekorren mer blev en “porträtt” bild samt att jag ville visa på detaljerna objektivet får med blev den som den blev.
  Bilden med den sovande killen på ville jag komma nära på för att det faktiskt skulle synas att han sov, därav den mindre ytan runtom.

  Sandra: Jag får prova lite och se om jag kan få till det på ett bättre sätt.

  Jag postar eventuellt resultatet senare i år, möjligtvis i gråskala.

  Tack o hej
  /Fredrik

 5. Fredrik L
  December 10th, 2008 at 17:43 | #5

  Ett litet tips på hur du ska fota människor bättre antingen frågar du dem om det är ok om de vill ha något för det eller får man använda långzoom jag själv föredrar långzoom.
  Tycker också det är svårt att fota människor har en kille i min klass som är väldigt duktig på det ska höra med honom om jag kan få skicka några bilder till dig. Samtidigt är det bara att fortsätta att fota och åter fota.
  Jag tycker att du fångade en jättebra bild på mannen som sitter där och tigger du fick med hans lidelse så någon nybörjare tycker jag inte att du är.

  Ha det gott

  Fredde

 6. December 11th, 2008 at 06:12 | #6

  Låter som en bra idé att köra med tele, hellre det än att fråga varje enskild människa, blir några st eftersom jag gillar att fotografera människor!

  tackar!
  /Fredrik

 7. DaJo
  December 11th, 2008 at 12:36 | #7

  bild 2 är i mitt tycke den bästa, lite rolig men ändå på nå´t sätt sorglig…

  :)

  /Danne

 1. No trackbacks yet.