Home > Fotografering > Veckans bild – vecka 3

Veckans bild – vecka 3

Hej på er,

Vackert väder idag, och lite mer isbildningar här och var, Macro och normalobjektivet fick följa med ut på en promenad.

Iskristall iskristall Vass

Bild nummer ett och två är egentligen bara tekniska. Ser ni det lilla hårstråt på första bilden i nedre högra hörnet? Den är ca 3 mm lång. Kanske kan ge perspektiv på hur små dom där kristallerna är.

Bild 3 tycker jag om på grund av det överexponerade motljuset samt dom mjuka formerna hos vassen.

Categories: Fotografering Tags:
 1. DaJo
  January 17th, 2009 at 16:44 | #1

  Bild nr 3 är riktigt bra…gillar den skarpt…

  /Danne

 2. Fredrik L
  January 17th, 2009 at 22:15 | #2

  Ska fatta mig kort idag. Visst är iskristaller vackra men…
  Bild nr 3 faller mig inte riktigt i smaken men smaken är som baken.
  För mig personligen så tycker jag den är alldeles för överexponerad. Jag skulle ha lagt den åt andra hållet och använt en kortare exponeringstid eller använt mig av blixten. Det kan ju också bero på att jag gillar siluetter veta fan hur det stavas:) Okay vassen blev väldigt bra men det andra?
  Skulle gärna se denna vass mot en annan bakgrund men det är ju ett jävla pyssel som du säkert vet. Men varför inte till nästa vecka kanske.

  Ha en bra helg

 3. January 18th, 2009 at 16:27 | #3

  alla är fina, men trean ser riktigt mysig ut!

 4. January 18th, 2009 at 19:04 | #4

  DaJo: Tack brorsan :) förresten, skaffat guitarr hero world tour än? så kan vi rocka lite över nätet

  Fredrik! Tackar som vanligt för dina kommentarer, nu har jag lagt upp ett par liknande bilder med bakgrund som skiftar lite.. fortfarande bilder tagna åt samma håll, däremot mindre ljus som slår rakt in i kameran.

  Iskristallerna var tänkta att vara fina, men lika mycket ville jag försöka mig på macro bilder och då passade dessa bra. Saknar fortfarande att komma riktigt nära. Funderar på att köpa extention tubes till min nikon. du kan ju kika o se vad du tycker om dom andra bilderna som är ny utlagda.

  Guzmania: Tack för kommentaren… :) kämpa på med dina egna bilder och din kamera också!

 1. No trackbacks yet.