Home > Fotografering > Lite bilder ifrån Vemdalen

Lite bilder ifrån Vemdalen

God kväll!

Tänkte visa några bilder ifrån Vemdalen och Björnriket. Bilderna för kvällen är lite actionfotografering som skedde i Funpark. Det var inte jätte många åkare, men lite bilder blev det!

Gjorde en väldigt stor tabbe i och med helgen. Fotograferade med mellankvalitet och JPEG hela helgen utan att märka det! Aj aj, hade mycket hellre velat ha dessa bilder i RAW format.

Nästa lärdom: Ta med mer brännvidd! Min 28-75 klarade inte jobbet för den här typen av fotografering.

Snowboard, Vemdalen Snowboard, Vemdalen dsc_5539

Snowboard

/Fredrik

Categories: Fotografering Tags:
 1. Skorge
  February 2nd, 2009 at 11:08 | #1

  Jag har som princip att aldrig ändra från RAW till jpg. Vill inte råka ut för det du gjort nu. Tänk att ta den där bilden man alltid jagat och sen upptäcka att man fått den i halvsunkig jpg. Usch! Vet att du normalt kör RAW, så du är ursäktad för denna gång :) Ser ut som ni haft det bra i Whovalley iaf :O)

 2. Fredrik L
  February 3rd, 2009 at 22:06 | #2

  Känner inte riktigt att jag ska gå in i den här diskussionen.
  Fredrik kan få förklara för er vad som menas med raw. Jag orkar inte det nu. Men har man en systemkamera så har man möjligheten att fota i raw men då krävs det att du har ett blidredigeringsprogram. När man har en systemkamera är det nästan ett måste att man lär sig lite om bildredigering. Men att fota allt i raw tycker jag är överdrivet för det tar mycket längre tid att hålla på och fixa bilderna jag som fotar ganska mycket väljer mina tillfällen när jag använder raw. Den största fördelen tycker jag är att du inte behöver tänka på vitbalansen den fixar du på ett par sekunder. Men fotar du barnen eller är på en fest så tycker jag att man bör fota med jpg. Men när man tycker att den här bilden kommer att bli superbra fota då i raw istället.
  ni får väldigt gärna rätta mig om jag har fel.

 3. February 4th, 2009 at 09:08 | #3

  Jag fotograferar i RAW format för det mesta, stör mig inte att det är lite krångligare eftersom jag använder Lightroom. Å andra sidan fotar jag för det mesta för att få till schysta bilder och sällan vardagligt.

 1. No trackbacks yet.