Home > Fotografering > Fotboll

Fotboll

Syrran bad mig fotografera lite då ungarna spelade fotboll i helgen, här är ett par bilder ifrån dagens match där Philip spelade. Objektivet som fick följa med blev min 80-200 mm 2.8/f Nikon. Bra objektiv fast lite äldre variant vilket gör fokuseringen lidande.

Fotboll i hällby, eskilstuna Fotboll i hällby, eskilstuna bild 2

//Fredrik

Categories: Fotografering Tags:
 1. Systeryster
  May 11th, 2009 at 20:57 | #1

  Tja,

  Kul med bilder med skärpa. Kan du bränna alla bilder och skicka till mig? Please! kram

 2. June 17th, 2009 at 18:34 | #2

  Tjena!
  Bra bilder! Tänkte bara höra en sak, jag ska nämligen fota på en cup nu nästa vecka. Har aldrig fotat rörelsebilder så jag vet inte vad för inställningar man ska ha egentligen? Har en canon eos 350D. Vore toppen med svar!
  MVH

 3. June 18th, 2009 at 13:12 | #3

  Svar till Sarah:

  Hej Sarah!

  Din fråga:
  Tänkte bara höra en sak, jag ska nämligen fota på en cup nu nästa vecka. Har aldrig fotat rörelsebilder så jag vet inte vad för inställningar man ska ha egentligen? Har en canon eos 350D. Vore toppen med svar!

  Det är två saker du ska tänka på, till att börja med ska du ha ett lågt bländarvärde (stor bländaröppning)
  Ställ kameran på läge A och se till att ha lägsta möjliga bländarvärde. (t.ex 2.8 eller 4). Anledningen till detta är att få snabbare slutartider vilket resulterar i bättre bilder i fart.

  Nästa grej du ska tänka på är att använda Autofokus som fokuserar kontinuerligt.
  På din kamera heter detta AI-servo (se bifogad bild ifrån din kameras manual). Detta gör att så länge du håller bildtagningsknappen nedtryckt till hälften kommer kameran att fokusera hela tiden. Detta gör att du t.ex. kan följa en fotbollsspelare med kameran och ta bilder medan kameran hela tiden ser till att hålla det i fokus.

  Se även till att välja att fokusera mot en enda fokuspunkt. Du hittar mer om det i din manual. (detta gör det lättare att fokusera på t.ex. en enda spelare i ett lag)

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

 4. Fredrik L
  June 19th, 2009 at 06:55 | #4

  Glad midsommar Fredrik!
  Mycket väl beskrivit Fredrik. Det enda jag tänkte på som jag inte fick fram av hennes fråga var vad använder hon för glugg?
  Hon kanske inte har lika fina gluggar som du.
  Då kan det vara lite problem att ligga på ett så lågt bländarvärde.

 5. June 19th, 2009 at 14:52 | #5

  Tack det samma Fredrik!

  Nej det är visserligen inte beskrivet, dom flesta objektiv torde klara 4 eller iaf runt bländare 5. Förhoppningsvis har Sarah koll på detta, eller så får hon återkomma ;)

  Trevlig kväll Fredrik!
  //Fredrik

 6. Sarah
  May 15th, 2011 at 20:00 | #6

  Hehe ska fotografera fotboll i år igen i hamna på samma som 2009 märkte jag nu.. Jag har fortfarande min gamla Canon kvar. Har standard objektivet som följer med samt har jag ett sigma af 70-300/4-5dg eller var det nu hette :p samma inställningar ändå?:)

 7. May 17th, 2011 at 11:01 | #7

  Hej Sara!

  Låter helt rätt! Hoppas ni är utomhus och det är ljust, då blir det perfekt!

  Med vänlig hälsning

 1. No trackbacks yet.