Home > Fotografering > Gratis rengöring av sensorn

Gratis rengöring av sensorn

Kollade runt på nikon.se, det visade sig att ett serviceställe som finns här i Stockholm gratis rengör sensorn om man kommer in med kameran. Trevlig nyhet för mig som egentligen inte vill pyssla med det där själv i onödan!

Servicestället i fråga heter Lasses kameraservice. Får ta och åka dit med kameran någon dag (Nacka).

//Fredrik

Categories: Fotografering Tags:
 1. Sk00rch
  August 27th, 2009 at 14:07 | #1

  Är det inte så att det ingår en sensorrengöring när du köper en Nikon-kamera? Vill minnas man får något sånt på köpet…
  Lasse har tydligen 7 dagars servicekö just nu :(

 2. August 30th, 2009 at 14:22 | #2

  Inte vad jag vet!

 3. Luis Romero
  September 8th, 2009 at 21:19 | #3

  Hej Fredrik!
  Jag är alltid tacksam föt din fotoskola …. den har hjälpt mig otroligt mycket nu i början (köpte en D90 i somras) och framför allt får mig att våga testa mig fram efter jag läst din blogg. Tänkte fråga dig en sak …. läste i en bok att man kan “låsa spegeln” det är ngt jag inte än förståt, kanske är det en dum fråga men hoppas du kan hjälpa mig, gäller det alla kameror eller bara de proffsiga? och i s f hur gör man? …. och en fråga om stativ, undrar vilken du använder, jag vill skaffa en men behöver lite hjälp, några tips?
  tack!!!

  Luis.

 4. September 14th, 2009 at 10:08 | #4

  Hej Luis!

  Kan du berätta varför du vill låsa spegeln? Mycket lättare att berätta om/hur du kan göra då!
  Det är olika för olika kameror, dom flesta kan dock fälla upp spegeln för rengöring.

  Jag har två stativ:

  Ett lättvikt som jag använder för promenader eller vad det nu är och då jag inte kräver så mycket (Det är ett 10 år gammalt stativ för videokamera egentligen)

  Jag har ett nyare stativ som är robustare och tål lite blåsigt väder bättre.

  Det du kan tänka på är att kanske skaffa stativ med vattenpass, det går att t.ex. fotografera för att ta panorama bilder då.

  Stativet är nog hur som hellst en av dom billigare investeringarna du gör som är verkligt prisvärt.

  //Fredrik

 5. Luis Romero
  September 15th, 2009 at 19:02 | #5

  läste bara om hur man kan fo skarpare bilder! känner du igen detta? hittade i en bok av Scott Kelby.

  MVH.

  Luis.

 6. September 18th, 2009 at 06:29 | #6

  Hej!

  Jodå det känner jag igen, det beror på att kamerahuset kan skaka till lite då bilden tas, det beror på spegeln som fälls upp. Detta är framförallt viktigt vid fotografering på stativ i mörkare miljöer.

  Jag tittade igenom manualen för Nikon D90, jag hittade tyvärr inget val för att fälla upp spegeln innan bild tas, endast för att fälla upp spegeln för rengöring. :/

  Det kan ha ändrats med senare versioner av D90’s mjukvara, jag föreslår att du tittar igenom din kameras menyer, där går det kanske att hitta. Min nikon D300 har den möjligheten, men den är en semi-pro kamera.

  Hoppas du hittar något!

  Med vänlig hälsning

  /Fredrik

 1. No trackbacks yet.