Home > Fotografering > Rengöra kameran

Rengöra kameran

Började idag rengöra kamera och objektiv, har linsduk och ett verktyg att blåsa rent med… objektiven var det lugnt med! Desto svårare med kamerahuset och dess sensor som är känslig och svår att komma åt. Ska kolla runt och se vad det kan kosta att lämna in på service, tror det är säkrast snarare än att försöka sig på det hela själv och riskera ha sönder något.

//Fredrik

Categories: Fotografering Tags:
 1. Sk00rch
  August 24th, 2009 at 10:34 | #1

  Rengöra sensorna är enkelt. Du behöver en speciell engångsborste med en rengöringsvätska. Finns i fotobutikerna. Sen går du in i kameramenyn och hittar valet för spegeluppfällning för rengöring. Verktyget drar du med en speciell teknik. Du hittar guider på youtube.

  Lycka till!

 2. August 25th, 2009 at 18:08 | #2

  eller så lämnar jag in den för gratis service på nikon service ställe här i stan;)

 1. No trackbacks yet.