Home > Fotografering > tur i fjärilshuset

tur i fjärilshuset

Hej på er!

Var på en tur i fjärilshuset idag med A, mycket trevligt, inte så jätte många bilder tagna men ändå rätt nöjd!

Igår var vi på akvaria bredvid gröna lund, jag hade lyckats glömma minneskortet…. det var lite trist upptäckt!

/Fredrik

Categories: Fotografering Tags:
 1. ubbe
  February 15th, 2010 at 17:35 | #1

  Grattis till ett gäng riktigt fina foton!
  Gillar alla 4, speciellt bra tycker jag att fjärilen i motljus är.

  Nu blev jag allt bra sugen på att ta ett besök på Fjärilshuset med kameran!

 2. Fredrik L
  February 20th, 2010 at 13:49 | #2

  Hallå Fredrik!

  Är allt väl?
  Bilden på grodan tycker jag blev bäst. Fast att inte du fick till fokusen.
  Jag förmodar att du använde macroglugg.
  Vet att det är svårt men ska man ta en bra bild så måste man tänka på detta hela tiden tyvärr.
  Ska nu iväg och fota ett bröllop.
  De ville ta fina bilder ute i snön.
  Hur fan kommer det att gå i detta oväder. Tur att man har en plan B hoppas att de kommer att bli nöjda över platsen.
  En kompis är iväg och skottar fram platsen där vi kan ta bilderna.
  Önska mig lycka till.

  Snälla lite mera bilder tack

  Ha en bra helg

 3. February 24th, 2010 at 07:44 | #3

  Hej, än en gång måste jag berömma dig för fotoskolan. För en nybörjare som mig en ovärderlig tillgång. Till skillnad från de andra kommentarerna så gillar nog jag bilder på karparna bäst. Det händer grejer i den bilden.
  Tusen tack!!

 4. February 24th, 2010 at 11:59 | #4

  Hej Åsa! Tack för dom fina inläggen!
  Hör gärna av dig om du har frågor eller liknande eller vill veta mer om något speciellt.

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

  PS
  Min favorit blev bilden på fjäril i motljus som är svartvit

 5. February 24th, 2010 at 12:01 | #5

  Hej Fredrik!

  Hur gick det med bröllopet? Den där dagen var ett riktigt busväder, snön for ju i sidledes!
  Nåja, det lär ju kunna bli lite häftiga bilder om brudparet är på bra humör trotts snön iallafall :)

  Ska försöka posta några fler bilder… lånade min kamera till tjejen så hon fick chans o fota lite, hon tog en kanonbild som jag tycker var häftig, den får följa med upp på min blogg under veckan tror jag :) den blev utskriven i 70×50 cm format

  Ha det toppen!

  //Fredrik

 6. February 24th, 2010 at 12:03 | #6

  Hallå Ubbe!

  Ja gör gärna ett besök till fjärilshuset, det är bra lägen för foton! Tänk på att kameran immar igen om man går från kallt till supervarmt som det är där!

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

 7. Fredrik L
  February 24th, 2010 at 19:18 | #7

  Hallå Fredrik!

  Jag var ju iväg och fotade ett bröllop i lördags.
  Tyvärr så gick det inte så bra. Hade bara vädret varit bättre så hade jag fått väldigt bra bilder på den platsen jag har hittat. Men nu så snöade det på tvären. Sånt är livet. Fick som tur var väldigt bra bilder i kyrkan.

  Jo en sak som jag tycker du ska ta upp i din blogg är varför det är så svårt att få fina vintermotiv mitt på dagen. Typ landskap. Och varför snön oftast blir blå. Jag tror att många som läser denna blogg har varit ute och försökt få fina vinter bilder.

  Beskriv gärna det du gör det väldigt bra.

  Ha en bra kväll

  /fredde

 8. Sam
  March 4th, 2010 at 23:24 | #8

  Hej Fredrik! Jag har precis läst igenom alla delar i fotoskolan och tyckte informationen var lättläst och guld värd! Jag fick själv en systemkamera i present och har nu en fråga. Jag undrar vad jag ska göra när den inte används? Ska jag avlägsna objektivet från kamerahuset eller kan man bara låta den vara kvar…? Tar kameran skada ifall jag lämnar objektivet på? Det kanske är en dum fråga men jag hittar inte svaret någon annanstans. Tack för en väldigt bra sida iallafall! Med vänliga hälsningar, Sam

 9. March 5th, 2010 at 08:02 | #9

  Hallå Fredrik!

  Jobbigt med ovädret där! Men det oväntade är väll det som är minnesvärt i längden :)

  Att vintermotiv blir bäst på morgon / eftermiddag vet jag, men jag har inte direkt funderat så mycket på anledningen. Ljuset känns ganska platt mitt på dagen. Har du några referenser till att det blir så?
  Det skulle bli en platt beskrivning av mig i dagsläget :)
  Ha det fint! (Nästa vecka åker jag till åre!!!)

  /Fredrik

 10. March 7th, 2010 at 20:37 | #10

  Hej Sam!

  Kameran tar inte skada av att du lämnar objektivet på, jag brukar själv låta det ligga så emellanåt. Det finns ett objektivlock som passar på kamerahuset, det kan vara bra att använda det ifall du tror att det blir en lite hårdhänt resa för din utrustning innan du faktiskt ska använda det.

  I övrigt tror jag inte det finns några nackdelar att låta objektivet sitta på. Använder du dessutom bara ett enda objektiv kan det vara bra att låta det sitta hela tiden eftersom du slipper damm i kamerahuset.

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

 11. josefin
  March 14th, 2010 at 00:36 | #11

  Skitsnygga bilder! Den tredje är min absoluta favorit. Får man fråga vilket/vilka objektiv du har använt till dessa bilder?

 12. Luis
  March 15th, 2010 at 11:35 | #12

  Hej Fredrik!

  Vackra bilder som vanligt!!! tänkte fråga en sak angående normalzoomobjektiv … vad tycker du om det här: Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di, som du har!!! är deb riktift skarpt? … skarpt hela vägen? eller är det värt och betala originalen från Nikon som ligger på 17500 kr ungefär.
  hoppas du kan hjälpa mig med detta.

  MVH.

  Luis.

 13. March 18th, 2010 at 09:56 | #13

  Hej Josefin!
  Tack för det, objektivet jag använder är Tamron SP AF 28-75/2,8F XR Di. Normal zoom med macro funktion således!

  Förra gången jag var i fjärilshuset hade jag på mitt macro objektiv, det fick stanna hemma den här turen dock.

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

 14. March 18th, 2010 at 10:04 | #14

  Hej Luis!

  Tack för besöket :) Jag tycker absolut objektivet är otroligt skarpt. Det är ett budget objektiv som ger otroligt mycket för pengarna.

  Kolla följande länk som bör vara likvärdigt / samma objektiv som jag har
  http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=3723

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

 15. Luis
  March 18th, 2010 at 17:20 | #15

  Hej Fredrik!

  tack för svaret! passar på med mera frågor!! ; ) om det går!!!! överväger skaffa en bra normalzoom … men du vet att priset på originalet skrämmer lite, men detta verkar en bra alternativ eller hur! undrar om känslan, många skriver att det känns plastigt, undrar om det är skarpt hela vägen ( 28-75 ) och om vilken är bäst för pörträtt: tamronen eller nikon 50mm 1.4
  Låter lite fräckt med vill också fråga om magro gluggar ….. ser att su har ett bra!! Nikon 105, men det sägs att Tamronen 90mm är ett bra alternativ, vet du ngt om det? är det nödvändigt med VR på en macroglugg?

  tack för hjälpen!!!!

  Luis.

 16. March 22nd, 2010 at 12:57 | #16

  Hej Luis!

  Jag har inte haft något besvär med min Tamron normalzoom. Den kan kanske kännas plastig, men det är inget som stör tycker jag. Den verkar skarp i alla lägen som jag har testat den.
  För porträtt kommer nikon 50 mm vara väldigt bra. Jag använder nikon 50 mm för mina porträttbilder. Däremot gör tamron inte ett dåligt jobb med porträtt den heller!

  Det är inte nödvändigt med VR på macro, tror min 105 mm nikon är första macroobjektivet som har VR. Jag använder den inte alls nästan eftersom det drar en del batteri. Tamron 90 mm har jag hört sen tidigare ska vara bra. Hur bra den är tycker jag du ska utläsa från fotosidans användarrecensioner. (105 mm macro är lite mycket kan jag tycka, mellan 70 och 90 mm macro är mer lagom omfång)

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

 17. Luis
  April 1st, 2010 at 10:42 | #17

  Tack för hjälpen Fredrik!!! undrar om du testade Nikons 60mm 2.8 G ED macro, verkar skarpt … vet du ngt om det?

  MVH Luis.

 18. April 1st, 2010 at 12:19 | #18

  Hej Luis!

  Titta på följande länk: http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=16558
  Borde vara det objektivet du menar.

  Vad folk testat verkar det fungera riktigt bra! Passar även bra för porträttfotografering.

  Med vänlig hälsning
  /Fredrik

 19. April 10th, 2010 at 17:21 | #19

  Fina bilder! Inte helt enkelt med fuktigheten i fjärilshuset :)

 20. April 18th, 2010 at 17:04 | #20

  Tack!

  nej helt sant, man får ha tålamod och låta kameran bli lite varm innan man kan börja fota ordentligt!

 21. Sara
  July 9th, 2010 at 11:41 | #21

  den sista bilden va sjuuuukt snygg! Fan va duktig du är :)

 22. July 11th, 2010 at 09:15 | #22

  Tack Sara! Roligt att du gillade bilden!!
  /Fredrik

 23. Joakim
  January 20th, 2012 at 11:48 | #23

  Hej.
  Jag ska till fjärillshuset nu på söndag och tänkte bara kolla vad du tycker är lämplig utrustning att ha med sig. Tänkte ta med mig min d90 och 70-300mm, sen självklart ett smidigt stativ. Något mer som jag borde ha med mig?
  Tack på för hand.
  /Joakim

 24. January 20th, 2012 at 11:50 | #24

  Hej Joakim!

  Har du något Macroobjektiv borde du ta med det!

  Jag har aldrig testat 300 m.m. där inne men det kan vara intressant!

  I övrigt, försök hålla objektiven och kameran varma. Kontrasten mellan kalla vintern och varma fjärilshuset gör att det blir kondens och imma på objektivet den första halvtimmen typ.

  Mvh
  /Fredrik

 1. No trackbacks yet.