Home > Fotografering > Stockholm by ice

Stockholm by ice

Hej på er!

Varit ute på långpromenad, kameran fick följa med (vidvinkel).

Tyvärr gick solen i moln precis då man kom till västerbron… i övrigt en toppendag med en hel timme solande ute på en ö!

Categories: Fotografering Tags:
 1. Anonym
  March 22nd, 2010 at 21:17 | #1

  Tjena, är hyffsat ny på läsa din blogg, skulle vara intressant om du kunde skriva ner vad du använder för inställnignar på varje bilde du lägger upp, typ bländare, slutartid o iso och ifall du experimenterar lite med bildkontroll eller vitbalans. Kanske är lite mer arbete, men bara ett litet förslag som sagt :)

  Bra blogg hur som!

 2. Anonym
  March 22nd, 2010 at 21:19 | #2

  kan passa på att fråga en fråga medans jag ändå är igång, vad använder du för bildbehandlingsprogram? Whiteroom? Är det någon större skillnad mot photoshop CS 4? Eller är de likvärdiga?

 3. March 22nd, 2010 at 21:54 | #3

  hejsan!

  Ja absolut, jag borde lägga med inställningar som används till varje bild. Jag ska undersöka närmare hur jag kan göra det, allra helst ska det gå att få med automatiskt med varje bild jag laddar upp.

  Dom flesta bilder styr jag endast bländare och ISO på, då det är nattbilder eller viktigt med olika slutartid brukar jag använda manuellt läge alternativt då jag har problem att uppnå ett visst resultat.

  För bildbehandling använder jag Adobe Lightroom (Finns en trial att ladda ner på adobes hemsida). Detta program är inte till för bildeditering på samma vis som t.ex Adobe photoshop är. Lightroom används för att hantera större mängder med bilder, Photoshop passar bättre för att editera en specifik bild.

  Inlärningströskeln för lightroom är också mycket lättare.

  Med vänlig hälsning
  //Fredrik

 1. No trackbacks yet.