Home > Fotografering > Vattendroppar

Vattendroppar

Hej på er!

Jag försökte mig idag på att fota vattendroppar…  det var väldigt svårt o få till skärpan… och så behövs det väldigt mycket ljus / blixt.

Några smakprov ser ni nedan… det är ett rött äpple på några bilder, jag ville få det att synas i droppen, gick inte riktigt :)

//Fredrik

Categories: Fotografering Tags:
 1. Fredrik L
  June 5th, 2010 at 07:40 | #1

  Springer du Maran idag?
  Jag har för mig det. Lycka till Fredrik.

  Bilderna blev inge vidare tycker jag.
  Prova nästa gång att göra tvärtom.
  Karamellfärg och vit bakgrund. Det kan bli jävligt bra ibland.

  Sen tycker jag att du ska prova ta ett ganska stort vattenglas. Sätt ett vitt papper bakom glaset. fyllglaset till hälften med vanligt vatten. Sen häller du på med kolsyrat vatten. Använd såklart macrogluggen. Jag föredrar att använda blixten när jag leker med vatten för du får du upp slutartiden ännu mer.

  Ha en bra helg

  / Fredrik L

 2. June 6th, 2010 at 19:10 | #2

  Hej Fredrik! Ingen mara detta år tyvärr, var för sent ute med o anmäla mig. Nästa år blir det dock.

  tack för tipsen du gav här, ska prova igen snart o se om jag kan få till det bättre. Blixten får åka på den med då. Jag funderar dock även på att testa om macro objektivet har något bakfokus eller liknande. d300 ger möjlighet att finjustera fokus så det ligger helt rätt.

  ha det fint!

 3. Kat.wbg
  June 8th, 2010 at 02:22 | #3

  Mycket fina bilder! Jag tycker dock att bild nr 3 (översta raden) är bäst! Har själv köpt en ny kamera (Nikon300) och tränar nu energiskt att lära mig den. Några “droppar” vågar jag mig inte på; men jag gillar detaljer av t.ex. av gamla hus, kyrkor och kloster. Eftersom jag reser mycket (främst i Ryssland och Spanien) så har jag förmånen att hitta många íntressanta objekt. Frågan är om jag klarar av stt ta “bilden”? Men jag “tränar”….

 4. June 13th, 2010 at 13:16 | #4

  Tycker du lyckades jättebra. Gillar den blå. Grymt!

 1. No trackbacks yet.