Home > Fotografering > Adobe lightroom – Direct positive

Adobe lightroom – Direct positive

Hej på er,

Jag har fortsatt gå igenom bildarkivet efter intressanta bilder där jag har lagt på filter. Bilderna här är lagda med filter “Direct positive”. Funkar absolut inte på alla bilder, men är ett intressant resultat.
Såga gärna bilderna! Jag tycker dom är fräcka, men om ingen gillar dom ska jag pyssla med annat :)

Categories: Fotografering Tags:
 1. Luis
  October 6th, 2010 at 19:05 | #1

  det behöver du inte göra!!!! jag tycker båda bilder är vackra!
  …. men direct positive??? det visste jag inget om! eller har ett annat namn? jag kör den svenska versionen, förresten, har du testat LR3?

 2. ubbe
  October 7th, 2010 at 13:39 | #2

  Ingen sågning från min sida i alla fall. Riktigt läckert resultat. Framförallt den första!

 3. Fredrik L
  October 7th, 2010 at 22:05 | #3

  Bild nr ett går bort för mig. Känns som CSI Miami har kommit till Sverige.
  Bild nr två gillar jag mycket bättre. men den blir även den alldeles för blå.
  Hade det inte speglats sig så mycket ner i vattnet. Men med filter så går det ju inte så lätt.
  Annars gillar jag bilden skarp. För jag är väldigt svag för siluettbilder.
  Ska faktiskt fota ett bröllop i Karlstad i helgen och dom vill ha en siluettbild så det ska bli spännande och fixa. Har fått låna en studio som jag måste rigga i ordning. Är lite nervös faktiskt för jag känner mig inte riktigt hemma när jag fotar i studio. Det känns inte riktigt på något sätt. Det sköna är att man aldrig behöver vara orolig för vädret eller hur ljuset ligger det fixar man ju lätt till.
  Har du fotat något i studio? Om du inte har gjort det prova det är intressant.
  Jo hur gick Lidingö loppet?

 4. October 9th, 2010 at 17:10 | #4

  Hej Luis!

  Nej jag har inte testat 3an, har det förändrats mycket?

  “direct positive” och vad det heter i svenska lightroom vet jag inte, “direkt positiv” kanske ;)

  /Fredrik

 5. October 9th, 2010 at 17:13 | #5

  Fredrik och Ubbe! Tack för kommentarerna :)

  Fredrik, CSI Miami utspelar sig med plus 20 grader och sand :) första bilden är -20 grader och snö, men men, att du kallar det för csi miami är ju tillräckligt för att knyckla ihop och kasta i papperskorgen!

 6. DaJo
  October 10th, 2010 at 20:20 | #6

  mmm…vadå knyckla ihop och slänga i papperskorgen? Om du gillar bilden (vilket du säkert gör eftersom du la ut den) så är det ju en bra bild…eller? Sen om andra inte tycker lika spelar väl ingen roll…:)

  Gillar förövrigt bild 2 skarpt

  /Danne

 1. No trackbacks yet.